Om Alternativt Forum

885164_c65110cf59e442c9987c674e22fff409
Øystein Steiro Sr.

Ytringsfriheten er en nødvendig forutsetning for demokratiet. Den er absolutt og udelelig. Tillater vi yttringsfriheten å forvitre, vil demokratiet forvitre med den. Ytringsfrihet forutsetter både at vi kan gi uttrykk for våre meninger, og at det er tilgjengelige kanaler til å dele dem med andre.

Det er det bare i begrenset grad i det offentlige ordskiftet i Norge i dag. I redaksjonene finner det sted en betydelig grad av ensretting mht. hva som er viktig og hva som ikke er viktig, og hva som er riktige meninger og hva som ikke er det. Redaksjonene og et lite innavlet kommentariat dominert av 68-generasjonens misforståtte humanisme er særlige svake når det gjelder utenrikspolitikken. De løper ofte i flokk og hevder monopol på kunnskap og meninger. I tillegg kommer den tiltakende tabloidiseringen og kommersialiseringen av pressen generelt og en betydelig grad av selvsensur mht. hva som er politisk korrekt.

Alternativt forum bekjenner seg til verdien av å presentere fakta og komme så nær sannheten som mulig. Vi vil derfor alltid søke fakta og blottlegge de faktiske interessene og de reelle driverne bak en sak heller enn å fremstille forhold slik de ofte søkes presentert for å fremme interessene til de som står bak. Vi vil forsøke å gjøre dette så ryddig og objektivt som mulig.

Heri ligger en klar mediekritikk. Monopoliseringen av meninger i et ytringsrom som i begrenset grad har vært tilgjengelig for meningmann, trumfer i mange sammenhenger både fakta og fornuft og underminerer i realiteten de demokratiske rettighetene de samme redaksjonene liker å fremstille seg som forsvarere av.

Tradisjonelle media representerer imidlertid gårsdagens bakstreverske kommunikasjonsform. Nye sosiale media åpner opp flere alternative kanaler og et større og mer variert ytringsrom. Tradisjonelle medias monopol på definisjonsmakt og meningsdannelse er i ferd med å bli omgått og forbigått. Det er godt for demokratiet. Hensikten med Alternativt forum er å bidra til en slik utvikling og til et mer vitalt ordskifte når det gjelder utenrikspolitiske spørsmål, et politikkområder som foreløpig er heller dårlig ivaretatt i de nye mediakanalene.

Våre internasjonale omgivelser er i hurtig endring. Det kan få store konsekvenser for Norge om vi ikke forholder oss effektivt til disse endringsprosessene. I første omgang er det derfor først og fremst utenrikspolitikken og særlig sikkerhetspolitikken, forsvaret, innvandring og bistand vi vil rette oppmerksomheten mot. Alternativt forum er for de som er opptatt av hvordan Norge skal se ut i årene fremover, og for de som søker fakta og sunn fornuft frigjort fra ideologisk ballast og politisk korrekte meninger og det etablerte autoriteter ønsker å høre.

Ingen kan være fullstendig objektive, balanserte og saklige, men vi kan prøve så godt vi kan. Alle har rett til sine egne meninger, men anstendighet og saklighet er viktig. Ingen har rett til sine egne fakta.

Siden er ny og under utvikling.  Ditt engasjement bestemmer om den er levedyktig. Meld deg på. Hver stemme teller også alternative stemmer. Vår kommentar-policy er fullstendig åpenhet. Det er noen tullinger der ute!  Også deres meninger er hjertelig velkommen!  🙂

Alternativt forum drives på idealistisk basis, er 100% uavhengig og mottar ikke noen form for økonomisk eller annen støtte fra noen. Vi er opptatt av landets fremtid og at demokratiet skal fungere. Vår drivkraft og motivasjon er derfor at flest mulig leser siden og lar seg engasjere. Vi ber deg derfor å spre linken til Alternativt forum  til så mange som mulig av dine dine venner og be dem spre den videre til deres venner og eventuelt abonnere fast på siden. Dere er vår drivkraft.

Alle kommentarer, tilbakemeldinger og forslag til forbedringer og endringer mottas med stor takknemlighet!

 

“There is only one duty, only one safe course, and that is to try to be right and not to fear to do or say what you believe to be right.”      –    Winston Churchill.

Reklamer

En kommentar om “Om Alternativt Forum

  1. Dette er et viktig nettsted hvor sentrale spørsmål i tiden underkastes et kritisk blikk og saklige vurderinger fra et uavhengig ståsted. Spesielt viktig med et forum som på prinsipielt grunnlag og konsekvent vis forsvarer ytringsfriheten – en verdi som i dagens samfunn utsettes for et vedvarende press fra øvrighetene såvel som fra brede segmenter av almenheten.

    Jeg benytter samtidig anledningen til å anbefale å besøke min egen hjemmeside http://www.ogskagestad.net., hvor leseren vederlagsfritt kan laste ned et stort antall publikasjoner inkl tekster om dagsaktuelle temaer (se spesielt katalogene «Samfunnsdebatt» og «Forsvar».

    mvh Odd Gunnar Skagestad.

    Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s